top of page
rob-girkin-BWRY6qXMxfU-unsplash.jpg

Örökösödési tanácsadás

Tisztelt Ügyfelünk! Dr. Mikó Attila vagyok, ingatlan ügyvéd, és örömmel vállalom az örökösödési tanácsadásra vonatkozó szolgáltatások nyújtását.

Az örökösödési tanácsadás komplex és szakértelmet igénylő terület, amely során segítséget nyújtok Önnek az öröklési folyamat során felmerülő jogi kérdésekkel és feladatokkal kapcsolatban. Az örökösödési tanácsadás célja az, hogy biztosítsa az Ön jogi érdekeit, segítsen az öröklési eljárás során, és biztosítson zökkenőmentes és törvényes eredményt.

Az örökösödési tanácsadás során az alábbi feladatokra vállalom a felelősséget:

1.

Öröklési jogi tanácsadás

Részletesen tájékoztatom Önt az öröklési jogról és az Ön konkrét helyzetére vonatkozó jogi előírásokról. Kifejtem az öröklési folyamat lépéseit, a jogi követelményeket és az Ön jogainak és kötelezettségeinek kérdéseit.

2.

Öröklési dokumentumok felülvizsgálata

Segítek az öröklési dokumentumok, mint például végrendeletek, hagyatéki leltárak vagy egyéb jogi dokumentumok felülvizsgálatában. Ez magában foglalja azoknak a jogi követelményeknek való megfelelőség ellenőrzését, amelyeket az öröklési eljárás során be kell tartani.

3.

Öröklési viták rendezése

Ha örökléssel kapcsolatos vitában van része, segítek az érdekeinek védelmében és a vitarendezési folyamatban. Ez magában foglalhat jogi képviseletet a bírósági tárgyalásokon, mediációban vagy más alternatív vitarendezési módszerekben.

4.

Ingatlanok és vagyonkezelés

Ha az öröklési folyamatban ingatlanok vagy más vagyon kezelése is szerepet játszik, segítek Önnek az ingatlanok tulajdonjogának átruházásában, a tulajdoni lapok ellenőrzésében és az ingatlanok vagyonkezelésével kapcsolatos jogi kérdésekben.

5.

Adózási tanácsadás

Tájékoztatom Önt az örökléssel kapcsolatos adózási kérdésekről és adókötelezettségekről. Segítek az örökléssel járó adók pontos meghatározásában és az adóbevallások elkészítésében.

6.

Örökségkezelési dokumentumok elkészítése

Ha szükséges, segítek az örökléssel kapcsolatos dokumentumok, mint például örökségkezelési szerződések vagy egyéb megállapodások elkészítésében, amelyek biztosítják az örökség hosszú távú kezelését és felhasználását.

Az örökösödési tanácsadás során minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy biztosítsam Önnek a jogi védelmet és segítséget az öröklési eljárás során. Tapasztalatom és szakértelmem segítségével igyekszem megkönnyíteni az Ön számára ezt a gyakran bonyolult és érzékeny folyamatot.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel az örökösödési tanácsadással kapcsolatban, vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatásaimat, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot. Nagyon szívesen segítek Önnek az öröklési folyamattal és a jogi kérdésekkel kapcsolatos ügyeiben.

bottom of page