top of page
rob-girkin-BWRY6qXMxfU-unsplash.jpg

Ingatlan adásvétel

Tisztelt Ügyfelünk! Ingatlan vásárlás vagy ingatlan eladás? Dr. Mikó Attila vagyok, ingatlan ügyvéd, és örömmel vállalom az ingatlan adásvételi szerződés elkészítésének és az ehhez kapcsolódó feladatoknak az irányítását és végrehajtását.

Az ingatlan adásvételi szerződés elkészítése rendkívül fontos és felelősségteljes feladat, amely szakértelmet és tapasztalatot igényel. Az adásvételi szerződés egy jogi dokumentum, amely rögzíti az ingatlan eladásának feltételeit és az abban résztvevő felek kötelezettségeit. Az adásvételi szerződésnek pontosnak és minden jogi szempontból megfelelőnek kell lennie annak érdekében, hogy mind a vevő, mind az eladó védelme és érdekei biztosítva legyenek.

Az első lépés az ingatlan adásvételi szerződés elkészítéséhez az lesz, hogy részletes konzultációt tartunk, amely során alaposan átbeszéljük az adásvétel részleteit és az Ön egyéni igényeit. A konzultáció során részletesen áttekintjük az ingatlan adatait, a felek nevét és elérhetőségét, valamint a szerződésben szereplő fontos feltételeket.

Az adásvételi szerződés elkészítése során az alábbi feladatokat vállalom:

1.

Szerződési feltételek

kidolgozása

Az ingatlan adásvételének részletes feltételeit kidolgozom az Ön beleegyezésével. Ez magában foglalja az ingatlan pontos leírását, az árat, a fizetési feltételeket, a tulajdonjog átruházásának részleteit, valamint az esetleges kikötéseket és garanciális feltételeket.

2.

Jogszabályok és szabályozások betartása

Jogszabályok és szabályozások betartása: Gondoskodom arról, hogy az adásvételi szerződés minden jogszabálynak, helyi rendeletnek és szabályozásnak megfeleljen. Szakértelmemmel és tapasztalatommal biztosítom, hogy a szerződés minden vonatkozó jogi követelménynek megfelelő legyen, és védelmet nyújtson mind a vevőnek, mind az eladónak.

3.

Felek érdekeinek védelme

Felek érdekeinek védelme: Az Ön érdekeit szem előtt tartva törekszem a szerződésben olyan rendelkezések beillesztésére, amelyek megfelelő védelmet nyújtanak Önnek. Ez magában foglalhatja a jogi felelősségre vonatkozó klauzulákat, a viták rendezésének mechanizmusát és más hasonló szempontokat.

4.

Szerződés aláírása és nyilvántartásba vétel

Szerződés aláírása és nyilvántartásba vétel: Miután elkészült az adásvételi szerződés, segítek az aláírási folyamat lebonyolításában, valamint a szerződés nyilvántartásba vételének intézésében a megfelelő hatóságoknál.

5.

Kiegészítő szolgáltatások

Amellett, hogy elkészítem az adásvételi szerződést, rendelkezésére állok további szolgáltatásokkal is, mint például az ingatlanjogi vizsgálat, a tulajdoni lapok ellenőrzése, vagy akár a vevő és az eladó közötti tárgyalások vezetése.

Bízom benne, hogy ezek az információk segítenek megérteni, milyen szolgáltatásokra számíthat tőlem az ingatlan adásvételi szerződés elkészítése során. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a szerződés megfeleljen az Ön igényeinek és az aktuális jogi előírásoknak, valamint védelmet nyújtson Önnek az adásvételi folyamat során.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, problémája adódott ingatlannal kapcsolatban, vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatásaimat, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot. Nagyon szívesen segítek az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatos ügyeiben.

Házak felülnézetből. Ingatlan adásvétel ügyvéd Dr. Mikó Attila

INGYENES SZEMÉLYES TANÁCSADÁS

Eladó házat vagy eladó lakást keres?

Ügyvédi irodánk ingyenes tanácsadást kínál az ingatlanvásárlás előtt állóknak, biztosítva, hogy felkészülten és biztonságban hajthassák végre tranzakciójukat, elkerülve az esetleges jogi kihívásokat és átveréseket.

Foglaljon időpontot telefonon.

Mit tartalmaz egy adásvételi szerződés?

Ingatlan Adásvételi Szerződés minta

Ezt az ingatlan adásvételi szerződés mintát megtalálják az ingatlan5.hu weboldalán. (https://ingatlan5.hu/szerzodes-minta/ingatlan-adasveteli-szerzodes-minta) A minta nem irodánk által készített adásvételi szerződés minta.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a kalkulátorok csupán becslési értéket szolgáltatnak, hiszen számtalan tényező befolyásolja valójában fizetendő illeték mennyiségét. Szakértelmünknek köszönhetően ingatlan adásvétel során segítünk ügyfeleinknek ezeket a tényezőket a lehető legnagyobb mértékben optimalizálni.

Milyen előnyöket biztosítok az ügyfeleimnek az ingatlan adásvétel területén?

  • Jogvédelem: Az ingatlan adásvétel során sok jogi kihívás és kockázat merülhet fel. Az ügyvédi szolgáltatásom révén biztosítom, hogy minden jogi aspektus megfelelően kezelve legyen, és hogy az Ön érdekeit hatékonyan képviseljem. A jogi dokumentumok, például az adásvételi szerződés, gondosan felülvizsgált és megfogalmazott lesz, hogy jogbiztonságot nyújtsak Önnek.

  • Szakértelem és tanácsadás: Szakosodásom az ingatlan adás-vétel területére lehetővé teszi, hogy részletes és releváns tanácsokkal szolgáljak Önnek. Segítek megérteni az ingatlanügylet folyamatát, iránymutatást adok az ár meghatározásában, és segítséget nyújtok a szerződéskötés, tulajdonjog vizsgálat és egyéb jogi kérdések tekintetében.

  • Dokumentáció felülvizsgálata: Az Ön érdekében gondosan átnézem az összes releváns dokumentációt, például a tulajdoni lapokat, használati jogokat és jelzálogokat. Ez biztosítja, hogy minden jogi szempontot alaposan figyelembe vegyünk, és hogy elkerüljük a lehetséges problémákat vagy terheket az ingatlanügylet során.

  • Képviselet jogviták esetén: Amennyiben jogi vita merül fel az ingatlan adás-vétel során, hatékonyan képviselem az érdekeit. Az ügyvédi képesítésem lehetővé teszi számomra, hogy hatékonyan tárgyaljak más felekkel, alkalmazzam a vitarendezési mechanizmusokat vagy szükség esetén peres úton védelmezze az Ön jogait.

  • Biztonság és nyugalom: Az Ön nyugalmának és biztonságának biztosítása kiemelt célom. A tapasztalatom és szakértelmem révén minimalizálom a kockázatokat, és biztosítom, hogy minden jogi aspektus rendezett legyen. Ezzel megteremtem az alapot a sikeres és zökkenőmentes ingatlan adás-vételhez.

Amennyiben eladó házat, családi házat, lakást vagy akár vízparti nyaralót keres, mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk a megfelelő jogi környezet kialakításában és a vagyona biztonságos befektetésében.

Dr Mikó Attila ingatlan adásvétel ügyvéd
bottom of page